Wapen van Munster

Het Wapen van Munster 50 jaar!

In 1966, toen het nog een dorpscafé was, werd het gekocht door opa en oma Blokdijk. Oma werkte in de keuken, opa achter de bar. Hun zoon Cor, eveneens uit het juiste horecahout gesneden, hielp zijn vader tot 1981. In dat jaar maakte Cor zijn droom waar en opende hij zijn eigen specialiteitenrestaurant, genaamd De Blaasbalg. Zijn broer Arian nam het café over, maar stapte eind 1995 uit het horecaleven. Zijn broer Cor bouwde het dorpscafé vervolgens uit tot een brasserie en sloot vier jaar later De Blaasbalg om zich volledig op de brasserie te richten. Eind 1999 kwam zoon Dennis in beeld, die net afgestudeerd was aan de hotelschool in Oostende.

In 2008 deden vader Cor en moeder Elly de zaak over aan Dennis en zijn vrouw Adrienne, die tot op de dag van vandaag met hart en ziel werken in Wapen van Munster.Voor wie zich afvraagt waar de naam vandaan komt: het pand waarin Het Wapen van Munster gevestigd is, dateert uit 1648. Het jaar waarin de Vrede van Munster (einde van de 80-jarige oorlog) tot stand kwam.

De sfeer is informeel, gemoedelijk. Laagdrempelig, iedereen is welkom. De klantenkring is even uitgebreid en gevarieerd als het aanbod op de menukaart. De gasten komen voor de kwaliteit van het eten, de veelheid aan gerechten en wijnen en de prettige ‘huiskamersfeer’.