Sociëteit De Burcht

De Burcht
Midden in het centrum van Leiden ligt, tussen de armen van de Oude en de Nieuwe Rijn, de heuvel waarop zich de middeleeuwse fortificatie bevindt, die bekend staat als De Burcht. De Burcht vormt, met haar grasbegroeide hellingen en haar uitzicht op de omgeving en historische gebouwen, een van de mooiste plekjes van Leiden.

Societeit
Aan de voet van de Burchtheuvel is alweer ruim dertig jaar Societeit ‘De Burcht’ gevestigd. De monumentale Fonteinzaal uit de tweede helft van de negentiende eeuw, waarin het cafe van de societeit is gevestigd, is een van de drukst bezochte cafe’s van Leiden en trekt een divers cultureel geinteresseerd publiek. Er vindt in de Fonteinzaal elke dinsdagavond de Mr. Bright’s pubquiz plaats, die zowel in het Engels als in het Nederlands wordt gepresenteerd. Tevens wordt er elke 4e zondag van de maand de Leidse Tango Salon “El Corazon” georganiseerd. Ook is de Fonteinzaal sinds enige tijd beschikbaar als trouwlocatie, waarna uiteraard ook een receptie kan worden gegeven. Daarnaast kan deze zaal worden afgehuurd voor besloten feesten, vraag daarvoor naar onze voorwaarden. Uiteraard kunnen er recepties en niet-besloten borrels worden gegeven.

Tuinzaal
In het Burchtcomplex bevindt zich ook de multifunctionele Tuinzaal. De Tuinzaal is uitgerust met efficiente voorzieningen (geluidsinstallatie, audiovisuele voorzieningen, internet etc.) en wordt onder meer gebruikt voor vergaderingen, kleine congressen en tal van culturele activiteiten.