Keti Koti Seminar

Praat mee over de doorwerking van het slavernijverleden en maak kennis met de oorsprong van verschillende overgangsrituelen van Afrikaanse diaspora.
Wat is de doorwerking van het slavernijverleden? Praat mee met de panelleden, bestaande uit erfgoedprofessionals. Het thema van de seminar is Rite of Passage. Dit zijn overgangsrituelen die worden ingezet in de levensfasen van een kind naar volwassenwording. Tijdens het panelgesprek maak je kennis met de oorsprong van verschillende overgangsrituelen die tot op de dag van vandaag nog te zien zijn in verschillende culturen binnen de Afrikaanse diaspora. Je ontdek meer over het belang van overgangsrituelen en krijgt handvatten om deze rituelen zelf uit te voeren.
Keti Koti Festival 2024
Keti Koti Showcase is onderdeel van het Keti Koti Festival 2024 dat plaatsvindt in Kunstlinie en op de Esplanade. Bekijk hier wat er nog meer te doen is!

More from this establishment

Hondsdol

  • Music
Kunstlinie Almere Flevoland, Esplanade 10, Almere-Stad

Hell yeah! Hondsdol komt maar liefst vijf keer naar Kunstlinie! De verschillende edities zijn:

18 mei: Mystery editie
28 juni: Tropical editie

De line-up voor deze avonden is...

Zaal X Keti Koti Kids

  • Youth
Kunstlinie Almere Flevoland, Esplanade 10, Almere-Stad

Zondag 30 juni is er speciale editie van zaal X “Keti Koti Kids” in samenwerking met ArtPlayground Sankofa – Wereld van Boebalas.
Deze editie zaal X staat volledig in het teken van Keti Koti...

Tribute to the ancestors

  • Theater
Kunstlinie Almere Flevoland, Esplanade 10, Almere-Stad

Op 1 juli 2024 loopt het herdenkingsjaar Nederlands trans-Atlantische slavernijheden af. Het Comité 30 juni -1 juli Flevoland organiseert daarom een extra ode aan onze voorouders.
De strijd...

Keti Koti Showcase

  • Festival
Kunstlinie Almere Flevoland, Esplanade 10, Almere-Stad

Geniet van inspirerende dans en muziekoptredens die de rijkdom van de verschillende Afrikaanse dans- en muziekstijlen laten zien!
De Keti Koti Showcase toont een mix van muziek- en...

Keti Koti dans- en muziekworkshops

  • Festival
Kunstlinie Almere Flevoland, Esplanade 10, Almere-Stad

Leer de Zuid-Afrikaanse dansstijl Pantsula van de Zuid-Afrikaanse choreograaf Vusi Mdoyi en doe mee met de drumworkshop van de Senegalese muzikant Pape Matar Fall.
Zie je de energieke...