Experience Klassiek met Karen Su (viool) & Ruben Plazier (piano)

Ervaar klassieke muziek op een nieuwe en onvergetelijke manier! Stel u voor dat u door een museum loopt en een prachtig schilderij bewondert. Dat is al indrukwekkend, maar wanneer een gids u meeneemt en u vertelt over de diepere betekenis en verborgen details, komt datzelfde kunstwerk echt tot leven. Bij Experience Klassiek doen we hetzelfde voor klassieke muziek. We brengen muziek tot leven met boeiende verhalen en onverwachte wendingen, waardoor u een nog diepere connectie met de muziek krijgt. Zowel in het concertgebouw in Amsterdam als bij u in de buurt vindt u de mooiste klassieke concerten.
Karen Su

Violiste Karen Su (1998) was de eerste laureate van de International Violin Competition ‘Rodolfo Lipizer Prize’ en de gevierde gastsoliste op het Gergiev Festival.

Ze is geboren in Los Angeles in een muzikale familie. Zowel haar vader als haar oudere zus zijn immers violisten. Haar vader Elmer Su was haar eerste leermeester toen ze vier jaar oud was. Kort daarna liep ze school bij Vesna Gruppman en vervolgens gelijktijdig bij Igor Gruppman. Op haar vijftiende verhuisde Karen naar Nederland om er haar vioolstudies voort te zetten en ze behaalde haar masterdiploma op haar 21e.

Karen trad op als soliste met orkesten in Noord-Amerika, Europa en Azië. Ze wordt geregeld gevraagd om op te treden met maestro Roberto Beltrán-Zavala, met wie ze speelt op de grote podia in Mexico. In 2019 bracht ze de Europese première van het herontdekte Tweede Vioolconcerto van Florence Price met maestro Conrad van Alphen.

Naast haar solospel is Karen een actieve en gepassioneerde kamermuzikante en werkt ze samen met musici als Augustin Dumay, Gary Hoffman, Jean-Claude Vanden Eynden en Lorenzo Gatto.
Ruben Plazier

Ruben Plazier, pianist, wordt geprezen om zijn emotionele expressie. Hij behaalde met lof zijn Diplôme Supérieur d’exécution en Diplôme Supérieur Concertiste aan de gerenommeerde Ecole Normale de Musique Alfred Cortot in Parijs, onder de begeleiding van pianist Jean-Bernard Pommier.

Nadat Ruben lessen volgde bij pianist Wibi Soerjadi ontmoette hij op 14-jarige leeftijd de Belgische pianist, Stéphane De May bij wie hij verder studeerde aan het conservatorium van Rotterdam en vervolgens zijn Bachelor diploma behaalde.

Via Stéphane De May leerde hij de Franse pianist Jean-Bernard Pommier kennen bij wie hij uiteindelijk zijn diploma’s Supérieur d’enseignment, Supérieur d’execution en supérieur concertiste met unanimiteit behaalde aan de ecole normale de musique in Parijs. Hiervoor kwam hij jaren lang bij de pianist thuis in Zuid-Frankrijk om piano en kamermuziek lessen bij hem te volgen.

Toen in 2017 het Lets Radiokoor onder leiding van dirigent Sigvards Klava naar Nederland kwam voor een tournee in onder andere het Concertgebouw in Amsterdam werd Ruben gevraagd met hen te spelen.

Ruben heeft de artistieke leiding van verschillende concertseries in Nederland waaronder het van Cappellen festival, Waalse kerk Breda en Experience Klassiek, een serie met verschillende locaties in Nederland die hij in 2022 begon.
Programma

Vitaly – Chaconne in G-klein

Williams – Schindlers list

Clara Schumann – Romance Op. 22

Edvard Grieg – Viool Sonate No. 2 in G-Klein

Tchaikovsky – Valse-Scherzo

Wieniawski – Polonaise de concert Op. 4

Zondag 16 juni

Aanvang concert 15:00 uur

Deuren zaal geopend 14:30 uur

Verwacht einde 17:00 uur
*prijs excl. servicekosten.

More from this establishment

Voorstelling LAAG door Het Nachtlicht Ensemble

Podium Azijnfabriek, Triniteitstraat 19, 's-Hertogenbosch

LAAG. Kijk naar alles wat er in de wereld om je heen gebeurt, je voelt je aangevallen door de razendsnelle verandering, het is niet bij te houden. Wordt je bestaan bedreigd? Kan je jezelf nog wel...

Jazz bij PA: Shirma Rouse

  • Jazz
Podium Azijnfabriek, Triniteitstraat 19, 's-Hertogenbosch

Jazz bij PA. Meer informatie volgt!
Aanvang 20:30 uur

Deuren zaal open 20:00 uur

Verwachte eindtijd 22:45 uur
*prijs incl. servicekosten.

Jazz bij PA: Shirma Rouse zingt Aretha Franklin

  • Jazz
Podium Azijnfabriek, Triniteitstraat 19, 's-Hertogenbosch

De Queen of Soul Aretha Frankling gezongen door Shirma Rouse.
Door Shirma’s krachtige en soulvolle stem, ondersteund door Simone Cesarini op gitaar, belooft dit een prachtige intieme avond...

Pubquiz bij PA

Podium Azijnfabriek, Triniteitstraat 19, 's-Hertogenbosch

Jaaa, welkom bij de pubquiz! Je kan een compleet nieuwe quiz verwachten met leuke algemene weetjes, film-vragen, uiteraard een muziekronde en heel veel vragen!

Altijd al willen weten wie de...

Jazz bij PA: Catch of the Day

  • Jazz
Podium Azijnfabriek, Triniteitstraat 19, 's-Hertogenbosch

Jazz bij PA. Meer informatie volgt!
Aanvang 20:30 uur

Deuren zaal open 20:00 uur

Verwachte eindtijd 22:45 uur
*prijs incl. servicekosten.