Ekaterina Levental

Ekaterina Levental neemt ons mee op de weg die zij met haar familie heeft afgelegd. Een weg die begint in Oekraïne, bij haar Joodse oma. Vanuit Oezbekistan, via Israël en diverse Europese landen komt Ekaterina uiteindelijk in Nederland aan. Ze deelt openhartig haar ervaringen als kind in een migrantengezin. Afwijzing, verlies en onmacht, gezien door de ogen van een opgroeiende tiener.
Ekaterina speelt harp, zingt, danst en vertelt over haar Joodse afkomst. Hoe die van de ene op de andere dag bepalend werd in het alledaagse leven in Tasjkent (Oezbekistan). Over haar zoektocht naar een ander leven, zoals ze dat kende uit het theater van haar jeugd. Gedreven door een onuitputtelijke veerkracht en hoop.
Ekaterina Levental is een gevierde mezzosopraan en harpiste. Zij studeerde cum laude af op zang en harp aan verschillende conservatoria. Met harpduo Bilitis won zij diverse internationale prijzen. Ekaterina is actief als operazangeres en theaterperformer.

More from this establishment

Ekaterina Levental

  • Music theater
Podium onder de Toren, Zuideinde 5, Grootschermer

Ekaterina Levental neemt ons mee op de weg die zij met haar familie heeft afgelegd. Een weg die begint in Oekraïne, bij haar Joodse oma. Vanuit Oezbekistan, via Israël en diverse Europese landen...